top of page

RIO DE JANEIRO

Rio de Janeiro on harvinainen kaupunki jopa koko maapallon mittakaavassa. Kaupunkia joka on rakennettu meren, vuorten ja sademetsän väliin ei turhaan kutsuta lempinimellä cidade maravilhosa eli ihana kaupunki.

Riosta löytyy jokaiselle jotakin. 

Maailmankuulut rannat Copacabana ja Ipanema tarjoavat rantalomaa kaipaaville täydelliset puitteet hieno hiekkaisineen rantoineen.

Beach Ball

Rio de Janeiro on harvinainen kaupunki jopa koko maapallon mittakaavassa. Kaupunkia joka on rakennettu meren, vuorten ja sademetsän väliin ei turhaan kutsuta lempinimellä cidade maravilhosa eli ihana kaupunki.

Riosta löytyy jokaiselle jotakin. 

Maailmankuulut rannat Copacabana ja Ipanema tarjoavat rantalomaa kaipaaville täydelliset puitteet hieno hiekkaisineen rantoineen.

 

Tunnettujen turistikohteiden kuten Sokeritoppavuoren ja Corcovadon eli Kristuspatsaan lisäksi Rio tarjoaa monenmoista tutkittavaa ja ihmeteltävää.

 

Voit käydä esimerkiksi katsomassa jalkapalloa maailmankuululla Maracanan stadionilla paikallisten joukkueiden pelissä todella intohimoisten kannattajien kanssa. Se on upea kokemus, jopa silloin vaikka ei olisi jalkapallon suuri ystävä. Lipunhinnat eivät suomalaisittain päätä huimaa. Rion neljä suurinta jalkapalloseuraa ( Flamengo, Fluminense, Vasco da Gama ja Botafogo ) ovat kaikki menestyneitä Brasilian suurseuroja ja niiden peleissä käy jatkuvasti tuhansia ihmisiä.

 

Lagoa Rodrigo de Freitas, paremmin tunnettu nimellä Lagoa eli laguuni tarjoaa henkeäsalpaavan laguuni -ja vuorimaiseman yhdistelmän keskellä Rion kaupunkia ja se on varsinkin paikallisten lenkkeilijöiden ja pyöräilijöiden suosiossa.

 

Rio on kuuluisa myös musiikistaan. Kaupungista löytyy lukuisia sambaan ja bossa novaan erikoistuneita ravintoloita, baareja ja yökerhoja. Lisäksi eri puolilla kaupunkia olevat sambakoulut tarjoavat lauantaisin myös turisteille nähdä ja kuulla upeaa sambamusisointia suhteellisen edullisella pääsylipun hinnalla.

Parhaiten kyseisten musiikkityylien äänimaailmaan pääsee Lapassa, joka on Rion ilta-ja yöelämän keskus. Varsinkin viikonloppuisin Lapa täyttyy sekä paikallisista että turisteista ja katukulttuuria voi aistia sanan todellisessa merkityksessä alueen lukuisissa baareissa, yökerhoissa ja kaduilla.

Santa Teresan kaupunginosa taas tarjoaa upeaa yhdistelmää boheemista taiteilija tunnelmasta lisättynä henkeäsalpaaviin maisemiin. Isolle kukkulalle rakennetulta alueelta löytyy paljon laadukkaita ravintoloita ja baareja sekä raitiovaunulinja joka kulkee alueen läpi. Alue on valittu vuosien mittaan lukuisissa äänestyksissä yhdeksi uniikeimmista asuinalueista maailmassa.

 

Rio on tunnettu myös lukuisista faveloistaan.  Osa faveloista on turvalllisia ja niihin on perustettu esimerkiksi lukuisia baareja ja ravintoloita. Faveloihin ei kuitenkaan kannata lähteä yksin harhailemaan vaan on hyvä selvittää mitkä favelat ovat turvallisia ja miten niissä kuuluu liikkua ja käyttäytyä.

 

Ruokakulttuuri on Riossa hyvin moninaista;

Lounasaikaan hyvin suosittua on mennä niin sanottuihin kilo-ravintoloihin, joissa voit itse määritellä annoksen koon ja koostumuksen lukuisista esillä olevista ruoka vaihtoehdoista. Kilo-ravintoloissa hinta määräytyy lautasen painon mukaan. 

 

Churrascariat taas ovat tietynlaisia grillaukseen erikoistuneita ravintoloita. Niissä käytetään usein niin sanottua rodizio-menetelmää eli tarjoilijat tuovat pöytiin erilaisia liharuokia, joista asiakas valitsee itselleen sopivan kokoisia paloja. 

Myös erilaiset kalaruoat ovat suosittuja.

Perinteiseen Rio-lautaseen voisi mainita kuuluvan riisiä, Feijoadaa ( Brasilian kansallisruoka ), maniokkijauhetta, erilaisia lihoja kuten picanhaa ja kanaa sekä useita salaatteja. Yleisesti ottaen ravintoloissa syöminen on halvempaa kuin Suomessa. 

 

Riolaiset ihmiset eli cariocat ovat lähtökohtaisesti iloisia, sosiaalisia ja auttavaisia

Sukella siis syvälle Rion ytimeen ja koe unohtumattomia elämyksiä Cidade Maravilhosassa eli Ihanassa Kaupungissa :)

SEURAAVAT RYHMÄMME RIOSSA:
 
Karnevaalit                                                          17/02 - 25/02/2023
​Brasilian kiertomatka                                            26/02 - 10/03/2023

Jalkapalloa ja Sambaa                                            01/10 - 14/10/2023

 

Surfboards
bottom of page