top of page

1. MATKAN VARAUS

 Varauksen yhteydessä maksetaan matkan hinnassa mainittu toimistomaksu 15% matkan hinnasta, joka vahvistaa matkavarauksen. Matkavaraus on molempia osapuolia sitova. Maksamalla toimistomaksun matkustaja hyväksyy valmismatkalain matkaehdot sekä Pitanga Oyn asettamat lisä- ja erityisehdot.

Maksettu toimistomaksu on matkakohtainen ja sen maksaminen käynnistää kyseisen matkan matkajärjestelyt sen varaneen matkustajan osalta. Toimistomaksua ei palauteta jos matkustaja peruu matkan. Matkustajan aloitteesta muuhun kohteeseen vaihdetusta matkasta peritään uusi toimistomaksu.

Jos matkanjärjestäjä peruu matkan sen peruutusehtojen mukaisesti, (esimerkiksi ryhmän minimi henkilömäärä ei täyty) palautetaan toimistomaksu matkustajalle. Toimistomaksun voi myös tässä tapauksessa siirtää yhden kerran jollekin muulle nimetylle matkalle.

2. MAKSUEHDOT

Matkalaskun eräpäivä on kaksi päivää matkan päättymisen jälkeen. Jokaisella matkasivulla ilmoitamme matkan kokonaishinnan ilman toimistomaksua, koska valmismatkalaki kieltää toimistomaksun ilmoittamisen kokonaishinnassa, kun matkalaskun eräpäivä on matkan jälkeen.

3. MATKAN PERUUTUS

Matkustajalla on oikeus peruuttaa matka, milloin tahansa ennen matkan alkamista. Tällöin matkanjärjestäjällä on oikeus periä peruutusmaksu seuraavasti:

a] Mikäli asiakas peruuttaa matkan 46-93 vrk ennen matkan alkua, Pitanga laskuttaa mahdolliset yhteistyökumppaneille maksetut ennakkomaksut, hotellimaksut ja muut sellaiset maksut joita ei voi peruuttaa.

b] Mikäli asiakas peruuttaa matkan 31 - 45 vrk ennen matkan alkua, Pitanga laskuttaa matkan järjestely- ja varauskuluja minimissään 80% matkan hinnasta.

c] Mikäli asiakas peruuttaa matkan myöhemmin kuin 31 vrk ennen matkan alkua Pitanga laskuttaa koko matkan hinnan.

d] Mikäli asiakas keskeyttää matkan omasta tahdostaan kesken matkan Pitanga laskuttaa niin ikään koko matkan hinnan. Mikäli matkanjohtaja joutuu keskeyttämään asiakkaan matkan turvallisuussyistä (esim. terveydentila, ajotaidot, sopimaton käyttäytyminen tai muun vastaavan seikan takia) Pitanga laskuttaa koko matkan hinnan.

Mikäli asiakkaalla ei ole jatkuvasti voimassa olevaa matkavakuutusta, suosittelemme matkavakuutuksen ottamista siten, että se on voimassa ennen matkan alkua huomioiden Pitangan peruutusehdot. Matkavakuutus kattaa peruutuskulut, mikäli peruutuksen syynä on oma tai lähiomaisen vakava sairaus, onnettomuus tai lähiomaisen kuolema.

Mikäli asiakas löytää itselleen korvaavan motoristin matkalle hyvissä ajoin, voidaan peruuttaneen asiakkaan kulut siirtää hänelle mahdollisuuksien mukaan.

Jos Pitanga joutuu peruuttamaan matkan, toimistomaksu palautetaan, ellei asiakas halua siirtää sitä muulle matkalle. Mikäli asiakas peruuttaa matkan itse toimistomaksua ei palauteta.

5. LENTOLIPUT JA REITTILENNOT KOHTEESEEN

a] Pitanga ei myy eikä välitä lentolippuja. Asiakas vastaa itse lennon varaamisesta ja sen maksamisesta. Asiakas voi varata lennon sen jälkeen, kun Pitangae on vahvistanut matkan toteutumisen sähköpostilla tai puhelimitse. Mikäli asiakas varaa lennon ennen tätä vahvistusta, ei Pitanga vastaa kuluista joita mahdollisesti käyttämättä jäävä lento aiheuttaa.

b] Pitanga matkan virallinen alku- ja päätepiste on aina ensimmäisen ja viimeisen päivän hotelli tai kohdemaan lentokenttä ohjelman mukaan.

c] Pitanga lentolippuja myyvä yhteistyökumppani lähettää asiakkaalle lentotarjouksen matkalle hyvin sopivista ns. oletuslennoista, jotka asiakas hyväksyy tai hylkää.

6. OSANOTTAJAMÄÄRÄ

a] Pitanga ryhmien koko on matkasta riippuen noin min 12 henkilöä. Mikäli osanottajia on alle ao. matkan minimimäärän, pidätämme oikeuden peruuttaa matkan. Mahdollisesta peruutuksesta ilmoitamme viimeistään 31 päivää ennen matkan alkua.

b] “Omalla ryhmällä” ei ole ala- eikä ylärajaa.

c] Mikäli matkan toteutuminen näyttää epävarmalta asiakkaan tehdessä varauksen, Pitanga ilmoittaa tästä aina asiakkaalle, jotta asiakas ei varaa lentoja turhaan. Niin ikään Pitanga ilmoittaa asiakkaalle heti kun lennon varaaminen on asiakkaalle turvallista.

7. MAHDOLLISET MUUTOKSET

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Emme voi vastata matkan julkaisemisen jälkeen tulleista, meistä riippumattomista muutoksista. Tämä koskee kohdemaiden poliittisia myllerryksiä, mahdollisia tautiepidemioita, lentoja, luonnonmullistuksia, tuhkapilviä, suuria valuuttaheilahduksia yms. Saatamme joutua korottamaan matkan hintaa tai siirtämään lähtö- tai tuloaikoja. Hintamuutoksia ja päivämäärien siirtoja teemme kuitenkin vain poikkeustapauksissa.

Pyrimme käyttämään kaikessa toiminnassamme tervettä maalaisjärkeä!

8. TIETOSUOJASELOSTE (GDPR)

bottom of page